Osatyökykyinen työnhakija/työntekijä, kokemustietoasi tarvitaan – tule mukaan raatitoimintaan!

Yhdistyksessämme on saatu hyviä kokemuksia työllisyyden asiakasraati- ja kokemusosaajatoiminnasta. Viiden toimintavuotensa aikana raati on mm. kommentoinut työllisyyspalveluja, antanut lausuntoja, tehnyt aloitteita ja nostanut työttömän asemaa julkiseen keskusteluun. Työllisyyden kokemusosaajat puolestaan ovat tuoneet asiakkaan näkökulmaa palvelujen kehittämisryhmiin ja kertoneet työttömyyden ilmentymistä koulutuksissa.

Osallistujien kokemukset ovat olleet myönteisiä:

”Olemme saaneet vaikuttaa, se on rohkaissut ja antanut itseluottamusta.”

”Meitä on todella kuultu, se on yllättänyt positiivisesti.”

”Ryhmässä on mukava, kannustava ja hyväksyvä ilmapiiri. Jokainen saa olla oma itsensä.”

Osallistujien kokemuksista ja ajatuksista voit lukea lisää täältä.

Täydennämme nyt raatia uusilla jäsenillä ja kutsumme mukaan erityisesti osatyökyisiä työnhakijoita/työntekijöitä. Asia on ajankohtainen juuri nyt. Suomessa on käynnissä 22 alueellista työkykyohjelmaa, joiden tavoitteena on helpottaa osatyökykyisten työllistymistä. Yksi ohjelmista on käynnissä omassa maakunnassamme Siun soten toteuttamana, ja sen toimintojen keskiössä on asiakasosallisuuden vahvistaminen. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksessä toteutamme tätä yhdessä Siun Soten kanssa. Visiomme on saada kokemustieto pysyväksi osaksi työkyvyn edistämistä.

Mikä sinua on tukenut työllistymispolulla? Mihin kaipaat muutosta? Onko tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskuksessa osatyökyky-vertaisohjaajan vastaanotto ja verkkopalvelu? Haluaisitko kouluttautua kokemusasiantuntijaksi? Juuri nyt kun palvelupolkuja rakennetaan, on aika vaikuttaa sekä ideoida ja kokeilla uutta.  Tule rohkeasti mukaan – kokemusperäistä tietoa tarvitaan.

Joensuun työllisyyden asiakasraati kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 7.9. klo 14–16 (ilmoittautumiset 5.9. mennessä; yhteyshenkilöt tiedot löydät asiakasraadin verkkosivuilta). Lämpimästi tervetuloa!

Huom! Jos olet Joensuun ulkopuolelta, mutta kiinnostunut raatitoiminnasta, olethan silti yhteydessä. Tavoitteenamme on käynnistää raatitoimintaa myös maakunnassa ja/tai voit osallistua Joensuun raatiin etäyhteydellä.

Matleena Pekkanen
Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry

Matleena työskentelee Siun soten työkykyohjelmassa järjestökumppanin työntekijänä