Ihmisen asialla vuodesta 1938

Koulutuksia ja seminaareja

Tervetuloa KAJO-keskus- ja KAIKU-hankkeiden loppuseminaariin torstaina 22.11.2018!

Päivän aikana luodaan katsaus menneisiin vuosiin, tarkastellaan nykypäivää ja visioidaan tulevaa. Piia Rekilä työ- ja elinkeinoministeriöstä kertoo seminaarissa ajankohtaisia kuulumisia kasvupalveluista, Sirpa Eklund käsittelee puheenvuorossaan työttömän identiteettiä tutkimuksensa valossa ja Ulrika Björkstam tarkastelee muutosten sävyttämää tulevaisuutta ja niihin liittyviä tunteita. Seminaarissa esittelemme myös hankkeissa luotuja toimivia käytäntöjä.

Seminaari on maksuton ja se järjestetään Tiedepuistolla. Seminaarin ohjelma.

Kahvitarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan seminaariin viimeistään 14.11. alla olevan linkin kautta https://link.webropolsurveys.com/S/747AC2AF69F93B37

 

Työhönvalmennuksen teemapäivä 21.11.2018 klo 8:30-16
Viestintä ja selkokieli työhönvalmentajan työssä
Joensuun tiedepuisto, Temple of challenge

Teemapäivä keskittyy viestintään ja selkokielen hyödyntämiseen työhönvalmentajan työssä. Päivä on hyvin käytännönläheinen ja nivoutuu työhönvalmentajan työn arkeen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 12.11. mennessä  https://www.vates.fi/tapahtumalista/viestinta-ja-selkokieli-tyohonvalmentajan-tyossa-tyohonvalmennuksen-teemapaiva-joensuu

Teemapäivä järjestetään Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAJO-keskus- ja KAIKU-hankkeiden sekä VATESin yhteistyönä.

 

 

CANVA-TYÖPAJA 23.10.2018 klo 9-12

Canva on helppo ja aloittelijallekin soveltuva selainpohjainen ilmaisohjelma, jolla voit tehdä esitteitä, julisteita, kutsuja tai vaikkapa postikortteja tulostettavaksi, nettiin tai sosiaaliseen mediaan. Canva-ohjelma tarjoaa käyttöösi lukemattomia valmiita mainos- juliste-, ja kuvapohjia sekä graafisia elementtejä, joita voi helposti muokata omiin tarpeisiin.

Työpajan sisältö:
● valmiit mallit, työkalut, kuvapankki, omien kuvien käyttö
● vinkkejä mallien käyttöön ja muokkaamiseen
● Oman mainoksen suunnittelu, tekeminen ja jakaminen

Työpaja on suunnattu ensisijaisesti yhdistyksissä toimiville (työntekijät/vapaaehtoiset) ja sopii hyvin myös aloittelijoille. Kouluttajina Riikka Vasko (graafikko), Marjo Räsänen ja Ahti Luostarinen Digitalistit ry:ltä. Työpajan järjestää Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. Otathan oman kannettavan mukaan! Ilmoittautumiset 18.10. mennessä: Marleena Laakso, viestintäkoordinaattori, marleena.laakso@pksotu.fi,
p. 050 4308535
Lisätietoa: https://www.jelli.fi/tapahtuma/canva-tyopaja/


Ratkaisukeskeisyyden käytäntöjä -koulutussarja keväällä 2018

Koulutussarjan tavoitteena on tarjota ratkaisukeskeisiä työkaluja työttömiä kohtaavien yhdistystoimijoiden käyttöön ihmisten työllistymisen tukemiseksi. Kaikki neljä koulutusta rakentuvat asiaan johdattavasta luento-osuudesta, menetelmäharjoitusosiosta sekä ohjatusta pienryhmätyöskentelystä. Voit osallistua joko koko koulutussarjaan tai yksittäisiin koulutuksiin. Koulutukset järjestetään klo 9-12:30 perjantaisin 23.3, 20.4 ja 18.5. sekä tiistaina 12.6.

Koulutukset on suunnattu yhdistystoimijoille, jotka tarjoavat kuntouttavan työtoiminnan työtehtäviä tai työkokeilupaikkoja, työllistävät palkkatuella tai muuten tukevat työttömiä työllistymisessä. Mikäli koulutusryhmässä on tilaa, koulutukseen voivat ilmoittautua myös muiden organisaatioiden työllistymisen tukemisen parissa työskentelevät. Koulutusryhmän koko on max. 27 hlöä.

Koulutukset ovat maksuttomia ja ne järjestetään Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAIKU- ja KAJO-keskus -hankkeiden sekä Joensuun kaupungin Joensuun KAKE2.0- hankkeen yhteistyönä.

Tarkempi ohjelma.

Ilmoittautumiset alla olevasta linkistä viimeistään viikkoa ennen kutakin koulutuspäivää

https://www.webropolsurveys.com/S/6E521740B038FE7


Järjestöt Meijän maakunnassa -järjestöfoorumi

30.5.2018 klo 15–17.00, Original Sokos Hotel Kimmel, (Itäranta 1) Joensuu

Mitä kuuluu maakuntauudistukselle Pohjois-Karjalassa ja mikä on valtakunnallisen valmistelun tilanne? Mikä on järjestöjen rooli uudessa sote- ja maakuntamallissa?

Tervetuloa vaikuttamaan, kuulemaan ja keskustelemaan!

Katso tarkempi ohjelma tästä.

Puheenvuorot lähetetään livestriimauksena Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen YouTube-kanavan kautta. Tallenne on katsottavissa myös myöhemmin.

Ilmoittautumiset 22.5.2018 mennessä: https://bit.ly/2K3J3kp tai Jaana Hiltunen, 050 453 3101 jaana.hiltunen@pohjois-karjala.fi

Lisätietoja: Jaana Hiltunen, Meijän maakunta, 050 453 3101, jaana.hiltunen@pohjois-karjala.fi Hanna Kääriäinen, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, 044 715 2060, hanna.kaariainen@pksotu.fi