TARMO-hanke, KUMINA

Työllisyys

Tarmo-hankkeen päivystyspuhelinnumeron ja yhteystiedot löydät täältä. Kumina-toiminnan yhteystiedot löydät täältä.


Työllisyysviikot 2019 Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan työllisyystoimijat järjestävät syyskuussa työllisyyden teemaviikot, joiden toteutuksesta vastaavat kunnat, työllisyyshankkeet, TE-toimisto ja Riveria. Pohjois-Karjalassa on innostusta toimia yhdessä ja löytää työnhakijoille työn tekemisen mahdollisuuksia.

Työnhakijan kannattaa pitää toivoa työllistymisen suhteen yllä, sillä työmahdollisuuksia ja palveluja työnetsintään on käytettävissä.

Halumme työllisyysviikoilla nostaa esille työnantajan ja työntekijän kohtaamista erilaisista näkökulmista. Työllistymistarinoita on yhtä monta kuin työnhakijoitakin. Myös työnantajalla on oma tarinansa. Tarjoamme työnhakijoille mahdollisuuksia kohdata työnantajia, jotka etsivät työvoimaa sekä tutustua eri koulutusvaihtoehtoihin. Lisäksi työtä hakevat saavat tietoa työllistymisessä auttavista palveluista. Työnantajille kerromme työllistämiseen liittyvistä tukimahdollisuuksista. Ennen kaikkea haluamme ylläpitää ja luoda toiveikkuutta työnhaussa.

Tapahtumien sisällöt vaihtelevat kunnittain.

Säpinää syksyyn -messut Ti 6.8.2019. Tapahtumapaikkana on Tori36 aulatila (Torikatu 36 A, 1.krs, Joensuu). 

Säpinää Syksyyn -messut aloittavat työllisyysviikot jo elokuussa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, joille ei ole varmistunut syksylle vielä opiskelu-/työpaikkaa tai muuta ratkaisua.  Tilaisuudessa on esillä vapaita opiskelupaikkoja, tietoa koulutuksista ja opiskeluvaihtoehdoista sekä tukea urasuunnitteluun. Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Riveria/Ura- ja työelämäpalvelut, Joensuun Ohjaamo,
UEF ja Karelia amk. 

Kunnissa työllisyystapahtumia järjestetään seuraavasti:
 • TI 27.8.2019 Outokummun työllisyysviikkojen tapahtuma Outokummun Teollisuuskylän iso kokoustila, Kuvernöörinkatu 1
 • KE 11.9.2019 Juuan työllisyystapahtuma
 • TI 17.9. Ilomantsin työllisyystapahtuma
 • KE 18.9. TYÖTÄ- tapahtuma, Joensuu klo 13.00-15.00
 • TO 19.9. Liperin työllisyystapahtuma Ylämyllyllä klo 16.00-18.00
 • TO 19.9. TÖIHIN! työllisyystapahtuma Nurmeksessa TE-toimisto klo 12.00-14.00
 • PE 20.9. Keski-Karjalan työllisyystapahtuma, Kiteen Huvikeskus klo 12.00-14.00
 • TI 24.9. Kontiolahden työllisyystapahtuma, Kontiolahden kunnanvirastolla 9.00-11.00
 • KE 25.9. Lieksan työllisyystapahtuma klo 12.00-13.30
 • PE 27.9. Työtärskyt Polvijärvellä klo 11.00-14.00

Riveriassa työllisyysteeman hengessä järjestetään syyslukukaudella työelämä- ja jatko-opintopäiviä eri opintoaloilla ja koulutusyksiköissä ympäri maakuntaa. Riverian työelämäpäivistä tarkemmin: www.riveria.fi/ajankohtaista  sekä www.facebook.com/riveria.

Työllisyysviikkojen aikana sanomalehti Karjalaisesta voi lukea työllistymistarinoita eri puolilta maakuntaa.  

Työllisyysviikkoihin linkittyvät tapahtumat tunnistaa seuraavista logoista:

Työllisyysviikot 2019

Työllisyysviikot 2019

Työllisyysviikot 2019

Kontiolahden työllisyyden asiakasraati ke 21.8.2019 klo 13-15 Kontiolahden Kotiseutukeskuksella (Vierevänniementie 5)

Tervetuloa mukaan käynnistämään Kontiolahden työllisyyden asiakasraatitoimintaa!

Työllisyyden asiakasraati on keskustelu- ja kehittämisryhmä, jonka tarkoituksena on
tuottaa tietoa, kokemuksia ja mielipiteitä työllistymiseen liittyvistä palveluista.
Asiakasraati on jäsenilleen mahdollisuus vaikuttaa, ehdottaa, antaa palautetta sekä
ideoida yhdessä muiden jäsenten kanssa. Raadissa kaikkien jäsenten ideat ja mielipiteet
nähdään arvokkaina ja tärkeinä. Asiakasraatiin tullessasi voit olla työttömänä,
palkkatukityössä, kuntouttavassa työtoiminnassa, koulutuksessa tai vaikka jo työllistynyt
avoimille työmarkkinoille. Tärkeintä on, että Sinulla on omakohtaista kokemusta
työttömyydestä elämän jossakin vaiheessa ja haluat pohtia teemaa yhdessä.
Tule mukaan, juuri sinua tarvitaan!

Tilaisuudessa on tarjolla kahvi ja kahvileipä. Ilmoittautumiset ja mahdolliset
erityisruokavaliot 16.8.2019 mennessä: matleena.pekkanen@pksotu.fi; p. 050 370 6547

Tapahtuman mainos

Palveluntuottajana eteenpäin! -Yhdistys työllistymistä tukevan palvelun tuottajana

TARMO -hanke järjestää koulutuksen työllistymistä tukeville yhdistystoimijoille, jotka ovat kiinnostuneet myymään työllistymistä tukevia palveluita tulevaisuudessa. Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää yhdistystoimijat siihen, mitä tarkoittaa yleishyödyllisen yhdistystoimijan lähteminen palveluntuottajaksi.

Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen yhdistystoimijoilla on suunnitelma siitä, miten ne tarjoavat palvelujaan markkinoille joko itsenäisesti tai osana verkostoa. Koulutuksen osallistujien on mahdollista osallistua lisäksi yhdistyskohtaiseen valmennukseen, joka tarjoaa tukea ja tietoa elinkeinotoimintaan lähtemiseen.

Sisältö

 1. Meistäkö palveluntuottaja? (1 pv)
 2. Kuinka tuotteistamme ja hinnoittelemme palvelun? (4 pv)
 3. Tuumasta toimeen ─ suunnitelman laatiminen yhdistyskohtaisesti (1 pv)
 4. Tekisimmekö yhteistyötä? ─ yhteistyön eri muodot (1 pv)
 5. Kuinka onnistumme kilpailutuksessa? (2 pv)
 6. Rohkeasti kohti tulevaa! – näin jatkamme eteenpäin (1 pv)

Koulutus käynnistyy 28.5.2019 ja päättyy toukokuussa 2020. Koulutukseen on mahdollista tulla mukaan vielä elokussa. Koulutus muodostuu 10 koulutuskerrasta. Koulutus järjestetään Joensuussa. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Hilkka Pirhonen, hilkka.pirhonen@pksotu.fi, 050 472 7055. Tutustu koulutuksen tarkempaan sisältöön tästä.

Velkaopas, Työkirja-Työnhakuopas maahan muuttaneille ja KAIKU-hankkeen loppujulkaisut luettavissa

”Velkaopas: tietoja ja neuvoja velka-asioiden hoitamiseen” on opas talous- ja velkaongelmien kanssa kamppaileville ja heidän läheisilleen. Oppaassa on esitelty mistä kannattaa hakea apua silloin kun oma taloustilanne huolestuttaa, erilaisia ratkaisuja velkaongelmiin ja vinkkejä talous- ja velkaongelmien välttämiseen.  Velan eteneminen perinnässä, ulosotto ja maksuhäiriömerkintä on esitelty selkeästi. Oppaassa on kannustavia tositarinoita siitä, kuinka vaikeistakin velkaongelmista voi selvitä.


”Työkirja – Työnhakuopas maahan muuttaneille” on tietopaketti työnhausta ja työnteosta Suomessa. Oppaassa on tietoa TE-toimiston ja Kelan palveluista, työnhaun dokumenteista, työelämän passeista sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista. Työttömyyskassojen ja ammattiliittojen toimintaa, suomen kielen kursseja sekä ammattikorkeakoulun ja ammattiopiston järjestämää valmentavaa koulutusta on esitelty. Oppaassa on lyhyt työelämään liittyvä sanasto


”Maahanmuuttaneiden työllistymisen tuki” -julkaisussa käy ilmi, kuinka maahanmuuttajien osaamista on mahdollista hyödyntää oikeanlaisen tuen avulla. Maahanmuuttaneiden mahdollisuuksia päästä ammatilliseen koulutukseen on tuettu ”kohti ammatillista koulutusta” -palvelulla. Yrittäjyyskokeilut on tuotu esille tehokkaina keinoina päästä alkuun yrittäjyyspolulla. Julkaisussa esitellään työelämälähtöinen kielivalmennus sekä turvapaikanhakijoiden Työelämään tutustumisen malli, joka on toteutettu TET-jaksoilla.


”Kuntoutus- koulutus- ja työllistymispolkuja yhdistyskentällä” -julkaisu tuo esille Kaiku-hankkeessa hyväksi havaittuja keinoja tukea työllistymistä. Tavoitteiden kirjaaminen tavoiteportaiden avulla osoittautui toimivaksi menetelmäksi osallistaen asiakkaan suunnitelmiensa eteenpäin viemisessä. Hankkeen aikana kehitettiin toimintamalli työhön ja koulutukseen suuntaavan kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä yhdistyksissä. Tuetun työnetsinnän palvelun ja opinnollistamisen avulla on avautunut uusia mahdollisuuksia. Asiakastarinat kuvaavat onnistumisia.

Kaikki oppaat ja julkaisut toteutettiin KAIKU-hankkeessa. Velkaopas tehtiin yhteistyössä KAJO-keskus hankkeen kanssa. Oppaat ja julkaisut on luettavissa täällä.


Meillä tapahtunutta