Työllisyys

Ajankohtaista I Tuike – Tuetusti kohti monimuotoista työelämää | Koitto – Järjestötyöllistämisen tukipalvelut | Työllisyystoimijoiden verkostot I Opinnollistaminen I Asiakasraati I Yhdistysten työllistymistä tukevan toiminnan kuvauksia I Pohjois-Karjalan työllisyystoimijoitaKokemusosaajat


Infotilaisuus palkkatukiuudistuksesta 14.6.

Uusi laki palkkatuesta tulee voimaan 1.7.2023. Lakimuutoksen tavoitteena on edistää työllisyyttä yksinkertaistamalla tukijärjestelmää ja lisäämällä palkkatuen käyttöä yrityksissä. Tuen hakeminen helpottuu ja maksatus nopeutuu, ja myönnettävän palkkatuen määrä kasvaa monissa tilanteissa. Samalla palkkatuen hakeminen sähköistyy täysin, ja paperilomakkeiden käytöstä luovutaan.

Koitto – Järjestötyöllistämisen tukipalvelun tavoitteena on auttaa järjestöjä palkkatukityöllistämisessä. Järjestämme yhteistyössä paikallisen TE-toimiston kanssa lakimuutosinfon Teamsilla keskiviikkona 14.6. klo 10.00–11.30. Tilaisuus on kohdennettu kolmannen sektorin toimijoille, liittymislinkkiä saa jakaa vapaasti.

Tilaisuuden materiaalit löydät tästä (pdf-tiedosto).

Osaajia täsmätyöhön -tilaisuus työnantajille 14.12

Järjestämme työnantajille 14.12 klo 7:30-8:30 Joensuussa (Hilun paikka) aamukahvitilaisuuden siitä, miten osaajia voi löytyä työhön. Tilaisuudessa on tietoiskuja työtehtävien uudelleen järjestelystä, työtehtävien muokkaamisesta sekä työnantajille suunnatuista tukimuodoista ja paikallisten toimijoiden tuesta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Tuike-hanke ja Pohjois-Karjalan työnratkojat -työryhmä, jonka tavoitteena on löytää henkilöille uusia työn tekemisen mahdollisuuksia.

Ilmoittautumiset 9.12. mennessä: 050 467 0356, hilkka.pirhonen@pksotu.fi.

Katso tästä tarkempi ohjelma (pdf-tiedosto).

Työryhmän logot.

Tekijöitä työhön ja tukea rekrytointiin – aamukahvit Kiteellä ja Nurmeksessa

Millaista apua voin saada työllistämiseen? Mitä työyhteisön monimuotoisuus voi antaa? Oletko työnantaja, joka haluat kuulla tarkemmin osatyökykyisen tai maahanmuuttaneen työnhakijan työllistämisestä?

Tervetuloa mukaan kuulemaan aamukahvien merkeissä tietoiskuja siitä, millaista tukea työnantajille on tarjolla työn räätälöintiin, osatyökykyisen tai maahanmuuttaneen henkilön rekrytointiin sekä millaista käytännön tukea työnantajille on tarjolla työsuhteen alkuun.

Ohjelmassa: työn räätälöinti käytännössä; työnantajille suunnatut tuet työllistämiseen; monimuotoisuus työyhteisön voimavarana; työhönvalmentajan tuki työnantajalle.

Tilaisuuden jälkeen on vielä mahdollista jäädä keskustelemaan aiheesta.

Kitee: tiistaina 4.10. klo 8–9. Paikka: Irman Tupa (Kiteentie 26, Kitee)
Nurmes: keskiviikkona 5.10. klo 8.30–9.30. Paikka: ravintola Kaneli (Raatihuoneenkatu 24, Nurmes).

Ilmoittautuminen/lisätietoja: työllisyyskoordinaattori Hilkka Pirhonen, hilkka.pirhonen@pksotu.fi, p. 050 467 0356. Ilmoittautumiset Kiteelle to 29.9. ja Nurmekseen pe 30.9. mennessä.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Siun soten Työkykyohjelma, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen
Tuike -Tuetusti kohti monimuotoista työelämää -hanke, TE-toimiston osatyökykyisten palvelupilotti -hanke
sekä PIKES:n Taidolla töihin 2020-2022 -hanke (Nurmes)/Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI (Kitee).

Osallistun, osaan ja työllistyn 15.6.2022 -webinaarin tallenne ja materiaalit

Siun soten työkykyohjelma ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys järjestivät yhteistyössä muiden maakunnan työllisyystoimijoiden kanssa 15.6.2022 ”Osallistun, osaan ja työllistyn” -webinaarin pohjoiskarjalaisille työttömille ja työllisyysasioista kiinnostuneille. Webinaarissa kuultiin monipuolisesti työllistymiseen, osaamiseen ja vaikuttamiseen liittyviä puheenvuoroja. Webinaarin materiaalit löytyvät alta.

Webinaarin tallenne on katsottavissa 29.6.2022 saakka tämän linkin kautta.

Webinaarin palautelomakkeeseen pääset tästä. Kysely on auki 29.6.2022 saakka.

Webinaarin materiaalit pdf-tiedostoina:

Webinaarissa julkaistu Osallistumis- ja vaikuttamisopas löytyy sähköisenä versiona täältä.