#eirasismille!

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen monikulttuurisuustyö ja Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni järjestivät aamukahvitilaisuuden kansanedustajaehdokkaille Yhteisötila Aavalla keskiviikkona 20.3.2019. Yhteisen aamukahvikeskustelun aiheina olivat maahanmuuttajat, kotoutumisen palvelut, monikulttuurisuus, yhdenvertaisuus ja rasismin vastainen viikko. Tilaisuus alkoi aamupalalla ja Kahoot-tietovisalla, jonka voitti nimimerkki ’Asha’. Ville Elonheimo ja Anni Rannikko kertoivat maahanmuuton, turvapaikkaprosessin ja ulkomaalaislain ajankohtaisista haasteista ja mahdollisuuksista. Tilaisuuteen osallistuneet ehdokkaat Marko Haakana, Alia Dannenberg, Krista Mikkonen, Satu Melkko, Sari Koskinen ja Iiris Lehto julistivat tilaisuuden lopuksi oman vaalikampanjansa ’Syrjinnästä vapaaksi alueeksi.’  

Syrjinnästä vapaa alue -sitoumus: ’Omassa vaalikampanjassani ei sallita syrjintää eikä rasismia. Tämä koskee kampanjointia niin erilaisissa tilaisuuksissa kuin sosiaalisessa mediassa.’

Kansainväliseen tapaan Joensuussakin vietetään tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen kannustavaa sekä syrjintää ja rasismia vastustavaa teemaviikkoa. Joensuussa rasismin vastaisen viikon tapahtumia organisoivat järjestöt ja oppilaitokset. Alla olevan ohjelman lisäksi monikulttuurisuustyötä tekevillä järjestöillä pyörivät normaalit viikottaiset ryhmät.