Joensuun Parafestyhdistys ry on vuoden 2022 JärjestöStara

Joensuun Parafestyhdistys ry vuoden 2022 JärjestöStara!

Vuoden 2022 JärjestöStara palkittiin lauantaina 29.10 vietetyssä Pohjois-Karjalan järjestöpäivässä. Palkinto jaettiin tänä vuonna 12. kerran.

– Joensuun Parafestyhdistys ry on kymmenen vuotta tuottanut Parafest- tapahtuman Joensuun kaupunkiin. Kulttuuri kuuluu kaikille on tapahtuman motto. Parafestyhdistys on koonnut eri vammaisjärjestöjä yhteen sekä mittavan joukon vapaaehtoisia toimijoita. Tavoitteena on että kaikki ihmiset erilaisuuksineen voisivat yhdessä tuottaa ja nauttia monipuolisesta kulttuurista, kertoo puheenjohtaja Anniina Kontiokorpi Pohjois-Karjalan järjestöasiainneuvottelukunnasta.

Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta JANE valitsee JärjestöStaran ehdotusten pohjalta. Palkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on omalla toiminnallaan edesauttanut, innostanut ja rakentanut yhteistyötä järjestön tai järjestöjen toiminnan mahdollistamiseksi maakunnassa.

– Tiistaina sain erittäin mieluisan soiton, jossa kerrottiin, että Joensuun Parafestyhdistys ry saa vuoden 2022 JärjestöStara palkinnon. Olemmehan jo toistakymmentä kertaa järjestäneet Parafest-festivaalin ja tietenkin vapaaehtoistyönä monien järjestöjen kanssa yhdessä. Suuresti lämmittää mieltä tämä huomionosoitus. Se taas saa entistä enemmän jaksamaan tulevien tapahtumien järjestämisessä. Isosti kiitoksia JANElle. Yhdessä eteenpäin, kommentoi Joensuun Parafestyhdistyksen puheenjohtaja Arto Pippuri.

Aikaisempina vuosina JärjestöStaroina on palkittu Kirsti Sainola-Rodriguez, Kirsi Vänskä-Partanen, Juha Hämäläinen, Kirsti Kurki, Monikulttuurisuustyö: Hossein Ahmedi, Mitro Hyvärinen ja Anni Rannikko, Matala kynnys -toiminta, Anneli Lavikainen, Eeva Kröger, Kari Sarkkinen, Raimo Matikainen ja Irma Nykänen.

Palkintoa olivat noutamassa yhdistyksen puheenjohtaja Arto Pippuri ja varapuheenjohtaja Iiris Brocke.