KAJO-keskus, KAIKU-hanke, KUMINA

Tietoa Kuminasta

Kumina – koulutukseen ja työhön suuntaava kuntouttava työtoiminta yhdistyksissä

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksellä on käynnistynyt yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa koulutukseen ja työhön suuntaavan kuntouttavan työtoiminnan palvelu – Kumina. Palvelu on tarkoitettu pidempään työnhakijana olleille joensuulaisille. Kumina toiminta jatkuu tällä hetkellä vuoden 2018 loppuun asti. Kuminassa järjestetään, mallinnetaan ja kehitetään Joensuun alueen yhdistyksissä toteutettavaa kuntouttavan työtoiminnan palvelua.

Etsimme asiakkaan tavoitteeseen sopivan työtoimintapaikan Joensuun alueen yhdistyksistä. Yhdistys tarjoaa työtehtävät ja perehdytyksen niihin. Kumina tarjoaa sosiaaliohjauksen ja työhönvalmennuksen. Kuminassa työskentelevät sosiaaliohjaajat Mira Piiroinen ja Hemmo Paakkunainen. Työtehtävät tarjoava yhdistys saa 10,09 euroa jokaista asiakasta kohden per kuntouttavan työtoiminnan päivä.

Yhdistyksillä on tärkeä rooli kuntouttavan työtoiminnan tehtävien tarjoajana. Yhdistys voi tarjota matalan kynnyksen työyhteisön sellaiselle henkilölle, joka ei vielä etsi työpaikkaa avoimilta työmarkkinoilta. Kuminan toimintaan tulevilla asiakkailla on jo valmiiksi tavoitteita koulutuksen tai työn suuntaan, ja arjen sujuessa voimme ottaa yhdessä askeleita kohti niitä. Kuminan sosiaaliohjaajat tukevat myös yhdistyksiä tarpeen mukaan kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseen liittyvissä asioissa.

Tavallisimmin Kuminan kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan yhteisarvioinnista, jossa paikalla on TE-toimiston asiantuntija, Siun soten sosiaaliohjaaja ja Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden yksilövalmentaja. Asiakas voi myös itse selvittää kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuutta ottamalla yhteyttä omaan sosiaalityöntekijään.
Yhteystiedot:

Sosiaaliohjaajat:

Mira Piiroinen, sosiaaliohjaaja
puh. 050 308 4764

  • sosiaaliohjaus
  • työhönvalmennus
  • yhteistyö yhdistysten ja verkostojen kanssa
  • kehittäminen

Hemmo Paakkunainen, sosiaaliohjaaja
puh. 050 350 3038

  • sosiaaliohjaus
  • työhönvalmennus
  • yhteistyö yhdistysten ja verkostojen kanssa
  • kehittäminen

Saara Kokkonen, äitiysvapaalla