Lahjoita laite -kampanja

Älylaitteesta on tullut välttämätön apuväline monien asioiden hoitamiseen. Lahjoita laite -kampanja kerää tarpeettomiksi jääneitä tietokoneita lahjoitettavaksi henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia sellaista itse.
Mukaan lahjoittajiksi haastetaan yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä. Lahjoitukseen käyvät toimintakuntoiset enintään seitsemän vuotta vanhat tietokoneet. Kampanja toteutetaan Joensuussa ja Outokummussa.

Ohjeet lahjoittajalle: poista omat tietosi ja tiedostosi lahjoitukseen tuotavasta tietokoneesta ja tuo laite Kansalaistalolle tiistaisin klo 10-12 välisenä aikana. (Kansalaistalo: Torikatu 30, 80100 Joensuu.) Laitteen luovutuksen yhteydessä täytetään tämä lomake: Lomake koneen luovutuksesta.

Voit halutessasi täyttää lomakkeen valmiiksi netissä. Laitteen mukana tulee olla siihen kuuluva virtajohto/laturi.

Jos tarvitset apua tiedostojesi talteen ottoon/poistamiseen koneelta tai haluat kysyä tarkemmin laitteen soveltuvuudesta lahjoitukseen tai jos haluat sopia koneen lahjoituksesta muuna aikana, ota yhteyttä: lahjoitalaite@pksotu.fi tai p. 050 378 8527.

Outokummussa koneet voi tuoda Välke ry:lle, Kuvernöörinkatu 1. Sovi ajasta tarkemmin Petri Kokon kanssa soittamalla 050 363 5534.

Mitä sitten tapahtuu?

Lahjoitetut koneet tarkistetaan ja varmistetaan, että edellisen käyttäjän tietoja ei enää laitteilla ole. Koneisiin asennetaan käyttöjärjestelmä ja tarvittavat ohjelmat, jonka jälkeen laitteet luovutetaan käyttökunnossa seuraavalle omistajalle. Tietokoneet lahjoitetaan yhdistysten kautta eteenpäin henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia laitetta itse. Jos lahjoitettavia laitteita on useita, voimme sopia niiden noudosta.

Kiitos lahjoituksestasi!

Kampanjan järjestäjiä ovat Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry., POKAT ry., Pohjois-Karjalan mielenterveydentuki ry., ASPA -säätiö ja Välke ry.

Lisätietoja: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys: Minna Tuuva, 050 462 6218 (kampanjan toteutukseen liitttyvät kysymykset), Ville-Matti Nikkonen, 050 378 8527 (lahjoitettaviin koneisiin liittyvät kysymykset).

Kampanjan järjestämisessä mukana olevia ihmisiä.

Kampanjan ihmisiä: Pohjois-Karjalan Mielenterveyden tuki ry. Jyrki Leppä, Välke ry. Petri Kokko, Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki ry. Joni Keinänen, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. Toni Ruth, Pohjois-Karjalan tietotekniikkayhdistys ry. Ari Allinen, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. Ville-Matti Nikkonen, Marleena Laakso ja Minna Tuuva, tietokoneen näytöllä Reino Ylönen ja reunassa ASPA-säätiön Digi haltuun -hankkeen Juha Myller.