Siun HELMIKUU

Siun Helmikuun aikana kerätään asukkaiden ajatuksia tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluista

Maanantaina 10.2. järjestetään Siun Helmikuu. Päivän tavoitteena on kuulla ja tehdä näkyväksi asukkaiden ääntä sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisessä. Päivän aikana Karelia Ammattikorkeakoulun sosiaalialan opiskelijat jalkautuvat osana opintojaan keräämään asukkaiden ajatuksia ja toiveita siitä, millaisia palveluita tulisi olla valmisteilla olevissa sosiaali- ja terveyskeskuksissa. Tapahtuma toteutetaan Joensuun kantakaupungin alueella, Hammaslahdessa, Outokummussa, Ilomantsissa, Kiteellä ja Lieksassa. Paikkoina toimivat erilaiset järjestöjen ylläpitämät kohtaamispaikat, muutamat Siun soten palvelukeskukset ja terveysasemat sekä kirjastot, kahvilat, kauppakeskukset ja muut julkiset tilat.

Joensuu:
Pääkirjasto (Koskikatu 25), klo 10-14
Kansalaistalo (Torikatu 30), klo 10-12
Koivupihan palvelukeskus, ravintola Kantarelli (Kirkkokatu 13), klo 10-14
Suvituulen palvelukeskus (Suvikatu 21), klo 10-14
Kauppakeskus Iso Myy (Torikatu 25), klo 12-16
Rantakylän Lähiötalo (Riihisärkänkatu 6), klo 10-14
ViaDia-keskus Rantakylässä (Venetie 10), klo 10-14
Hammaslahden kirjasto (Opettajanpolku), klo 12-16

Outokumpu
Outokummun kirjasto (Koulukatu7), klo 10-14
Kulman kahvila (Kummunkatu 2), klo 10-14
Perheiden paikka (Kuvernöörinkatu 1), klo 10.20-14
Uimahallin kahvila (Outolamminkatu 1), klo 14.30-18.30

Kitee
Kiteen terveysasema (Arppentie 6), klo 10-14
Kiteen evankelinen kansanopisto (Opistontie 7), klo 10-14

Ilomantsi
Ilomantsin kirjasto (Mantsintie 11), klo 10-11.30
Ilomantsin Leipomo (Kalevantie 10), klo 11.30.-14.00
Kahvila Puoti ja Sumppila (Kalevantie 15) klo 10-13
Teboil-huoltoasema (Ruskosillantie 18) klo 10-13

Lieksa
Lieksan Tukipiste (Ase,a-aukio 2) klo 10-14

Sähköinen kysely
Siun Helmikuun asukaskyselyyn on mahdollista vastata myös sähköisellä kyselylomakkeella helmikuun loppuun asti: Vastaa kyselyyn tästä.

Siun Helmikuu -tempaus järjestetään yhteistyössä Siun Soten, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen sekä Karelia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan kanssa. Mielipiteet kerätään nimettöminä. Saatua materiaalia käytetään jatkossa Siun soten ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen sote-keskuksiin liittyvässä kehittämistyössä.

Siun Helmikuun taustalla on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ja rakenteiden uudistus. Uudistuksen tavoitteena on parantaa palvelujen yhdenvertaista saatavuutta ja kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja. Sote-uudistuksessa palvelujen painopistettä siirretään perustasolle ja ehkäisevään toimintaan.

Perustason palveluja kehitetään Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa. Ohjelman tarkoituksena on perustaa Suomeen laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia, jotta ihmiset saavat tarvitsemansa avun yhdellä yhteydenotolla. Tavoitteena on varmistaa, että palvelut vastaavat ihmisten tarpeisiin ja ongelmiin voidaan puuttua ajoissa.