Vapaaehtoistoiminta

OLKA-toiminta | OLKA-piste | Vapaaehtoistoiminta | Vertaistuki | Järjestöyhteistyö | OLKAa yhteydessä

Merkityksellisiä kohtaamisia –
vapaaehtoiseksi aula-avustajaksi keskussairaalaan


Vapaaehtoisena aula-avustajana kohtaat sairaalaan saapuvia asiakkaita, potilaita ja läheisiä. Tarvittaessa opastat kävijöitä löytämään oikeaan paikkaan. Aula-avustajan tehtävässä merkityksellistä on läsnäolo ja kiireetön kohtaaminen.

Aula-avustaja toimii OLKA-pisteellä keskussairaalan aulassa arkipäivisin klo 8–14 välillä 2–4 tunnin vuoroissa. Vuoroista sovitaan OLKA-työntekijän kanssa. Toiminta käynnistyy huhtikuussa.

OLKA tarjoaa vapaaehtoisille tehtävään valmennusta ja tukea. Vapaaehtoistoiminnalla ei korvata ammattilaisen työtä, eivätkä vapaaehtoiset puutu asiakkaiden hoitoon. Huomioithan, että
vapaaehtoisena toimiminen edellyttää riittävää rokotesuojaa

Aula-avustajien valmennus maaliskuussa

Ensimmäinen vapaaehtoisten valmennus järjestetään maaliskuussa 2024. Valmennus on kaksiosainen ja kestää yhteensä 4 tuntia. Valmennus on maksuton, ja se antaa valmiudet toimia aula-avustajana keskussairaalassa. Ilmoittautuminen valmennukseen 13.3. mennessä.

Valmennuksessa tutustutaan OLKA-toimintaan, vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun soteen ja keskussairaalan toimintaan, sairaalahygieniaan ja asiakkaiden, potilaiden ja heidän läheistensä kohtaamiseen.   

Valmennus järjestetään

  • 19.3.2024 klo 9-11.00, kokoustila Helmi, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, Rantakatu 23, Joensuu tai Teams.
  • 21.3.2024 klo 9-11.00, Pohjois-Karjalan keskussairaala, A-talo, Tikkamäentie 16, Joensuu.

Tuntuuko aula-avustajan tehtävä omalta jutulta?
Kysy rohkeasti vapaaehtoistoiminnasta ja valmennuksesta Hannalta niin jutellaan lisää.

Hanna Kääriäinen, vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry, hanna.kaariainen@pksotu.fi, 044 715 2060

OLKA®-toiminta on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja hyvinvointialueella.