Pre-seminaarimatka

Ohjelma Sortavalaan

Ke 22.10.2014

Lähtö klo 9.30 Joensuusta, Siltakadun matkapysäkki (torin reunassa)

– Bussimatkalla Johdatus/Introduction to Sortavala, tutkija Aleksander Izotov

– Bussikierros: Sortavalan historialliset nähtävyydet, muotoilun opettaja Samu Aarnio

14.30  Majoittuminen, hotelli Seurahuone

15.00 – 17.30 Seminaari seurahuoneella:

– Sortavalan kaupungin tervehdys

– (R)ajatonta arkkitehtuuria 1930-luvun Sortavalassa. Arkkitehtuurin ja kaupan moderni propaganda, muotoilun opettaja Samu Aarnio

– Kansallisjuhla ylirajaisessa kaupungissa: muistin politiikat raja-alueilla/ National celebration in a transnational town: the politics of memory on border regions, tutkija Olga Davydova-Minguet

– Hankeyhteistyön haasteet: Yhteistyötä rajan yli: nuorten rikos- ja riita-asioiden sovittelun                             kehittämishanke, projektipäällikkö Sonja Kortelainen ja johtaja Sofia Tšadrantseva

18.00 Illallinen

Tutustumista kaupunkiin

To 23.10.2014

Paluumatkalle klo 8.00

– Paluumatkalla: Raja arkisena kokemuksena: sukupuoli näkökulmana/ Border as an everyday experience: a gender perspective: tutkijat Olga Davydova-Minguet ja Pirjo Pöllänen

Joensuussa hyvissä ajoin ennen päivien alkua

Puhujat

Alexander Izotov  toimii projektitutkijana Karjalan tutkimuslaitoksella, Itä-Suomen yliopistossa. Izotov on maantieteen jatko-opiskelija ja hänen väitöskirjansa käsittelee paikallisidentiteetin rakentumista Neuvostoliittolaisessa ja jälkineuvostoliittolaisessa Sortavalassa.

Samu Aarnio työskentelee Karelia ammattikorkeakoulussa muotoilun ja graafisen suunnittelun opettajana. Töiden sivussa hän työstää valokuva/tutkimuskirjaa aiheesta funktionalismi Pohjois-Karjalassa ja Venäjän Karjalassa. Kirja julkaistaan vuonna 2015.

Olga Davydova-Minguet työskentelee projektitutkijana Karjalan tutkimuslaitoksella, Itä-Suomen yliopistossa.

Sonja Kortelainen työskentelee projektipäällikkönä Mediation in progress –hankkeessa, Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducatessa.

Sofia Tšadrantseva on Sortavalan alueen psykologisen, terveydellisen ja sosiaalisen tuen keskuksen johtaja. Keskuksen yhteyteen avattiin vuonna 2013 Sortavalan sovittelutoimisto.

Ilmoittautumisohjeet

Matkan hinta on:

– 125 €, jos lähtijöitä 20

– 100 € , jos lähtijöitä 30

–  yhden hengen huoneen lisämaksu 8 €

Sisältää: matkan, majoituksen, illallisen ja aamupalan. Viisumi EI sisälly hintaan.

Matka laskutetaan

Ilmoittautuminen päättynyt.

Viisumi

Kukin osallistuja vastaa itse viisumin hankkimisesta. Viisumin voi hankkia kätevästi Venäjän matkoihin erikoistuneiden matkatoimistojen tai viisumeja välittävien yritysten kautta.

Yksi tällainen on Karjalan viisumit oy. Heidän kauttaan tilattuna kertaviisumin hinta on 80 € ja sen toimittaminen kestää 6 arkipäivää + postitukseen varattava aika.

Karjalan viisumit Oy:n kautta viisumia haetaan sähköisesti.

Lisätietoja: http://www.karjalanviisumit.fi/

Viisumia voi hakea myös Helsingissä, Turussa, Lappeenrannassa ja Maarianhaminassa toimivan Venäjän Federaation käyttämän viisumipalvelun kautta (VF Services (UK) Ltd). Tällöin hinta on edullisempi, mutta hakijalla tulee olla oma viisumikutsu (viisumipuolto), jonka voi saada Petroskoissa toimivan Karelika-matkatoimiston kautta.

Lisätietoja viisumikutsuun tarvittavista tiedoista ja dokumenteista löydät Karelikan www-sivulta:

http://karelika.ru/fi/venajan_viisumit

Koska Karelika-matkatoimisto on hoitanut hotellivarauksemme, kutsu on ilmainen. Viisumikutsuun tarvittavat tiedot välitetään yhteyshenkilömme kautta.

Lisätietoja viisumin hakemisesta itsenäisesti, omalla kutsulla saa VFS-viisumipalvelun sivuilta:

http://www.vfsglobal.com/russia/finland/allaboutyourvisas.html

Jos tarvitset lisätietoa viisumin hankkimisesta, niin voit ottaa yhteyttä konferenssisihteeri Iiris Lehtoon: iiris.lehto(at)uef.fi