Meillä tapahtunutta

Työhönvalmentaja TalousTsempparina -koulutus

Koulutus oli tarkoitettu ammattilaisille, jotka tukevat asiakkaiden työllistymistä kohti avoimia työmarkkinoita. Se tarjosi tietoa työllistymisen
vaikutuksista velkaongelmaan sekä keinoja, kuinka työhönvalmentaja voi tukea asiakasta.

Kouluttajana toimi Hanna Pieviläinen Takuusäätiöstä.

Koulutuksen järjestivät yhteistyössä Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAIKU- ja KAJO-keskus-hankkeet.


Terve itsen suojaaminen ihmistyössä -koulutuspäivä toteutettiin pe 1.12.

Koulutus tarjosi työkaluja terveeseen itsensä suojaamiseen työssä, jossa ammattilainen altistuu monenlaisille kokemuksille sekä tavoille olla ja toimia suhteessa muihin ihmisiin. Koulutus oli suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät ihmisten työllistymisen tukemiseksi esim. työhönvalmentajina, työnetsijöinä, sosiaaliohjaajina, työllisyyskoordinaattoreina jne. Toteutustapoina olivat vuorovaikutteinen luento, pohdintatehtävät ja
ohjatut harjoitukset. Kouluttajana Piia Nurhonen, Villa Välke. Ohjelman löydät tästä.

Koulutus oli maksuton ja sen järjesti KAJO-keskus -hanke. Lisätietoja Johanna Seppänen, 050 467 0356.


Ohjausta ratkaisukeskeisesti koulutussarja onnistui yli odotusten!

Syksyllä 2016 toteutettiin koulutussarja, joka käsitteli ratkaisukeskeistä ohjausta. Työpajoissa tutustuttiin erilaisiin menetelmiin ja harjoiteltiin niitä käytännössä. Koulutuksiin osallistui 36 henkilöä. Heidän palautteensa koulutuksesta ja kouluttajasta oli erinomaista; Saisimmeko tätä lisää? kysyttiin palautelomakkeessa.

Lue lisää mitä Ohjausta ratkaisukeskeisesti -koulutussarjaan kuului.

Koulutukset olivat maksuttomia ja ne järjestettiinn Pohjois-karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAIKU- ja KAJO-keskus-hankkeiden sekä Joensuun kaupungin KAKE-hankkeen yhteistyönä.

Lisätietoja voit kysyä Sannalta, p. 050 344 2765 tai Johannalta, p. 050 467 0356


AIDOSTI OSALLISENA –SEMINAARI

järjestettiin torstaina 28.4.2016 klo 9 – 15 Joensuun Tiedepuistolla. Osallisuudesta sekä ratkaisukeskeisestä työotteesta oli kuulemassa ja keskustelemassa yli 60 alan ammattilaista.

Seminaarin materiaali

Mona Särkelä-Kukko: Mitä osallisuus on?

Korvarunot

Seminaarin järjestivät yhteistyössä Joensuun kaupungin Joensuun KAKE –hanke ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAIKU- ja KAJO –hankkeet.


Työkyky ja sen havainnointi yhdistyksessä

KAIKU järjesti tiistaina 5.4.2016 klo 13.00-16.00 koulutustilaisuuden yhdistystoimijoille työkyvyn havainnointiin liittyen. Tilaisuudessa perehdyttiin siihen, mitä työkyky oikeastaan on ja miten sitä voi havainnoida sekä tukea. Teemaa käsiteltiin esimerkkien ja harjoittelujen kautta. Koulutukseen osallistui 25 työllistymisen tukemisen parissa toimivaa ammattilaista. Lue lisää koulutuksesta tästä.


Mitä kuntouttava työtoiminta tarkoittaa yhdistystoimijan näkökulmasta?

KAIKU järjesti torstaina 21.1.2016 klo 13-16.30 koulutustilaisuuden yhdistystoimijoille kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseen liittyvistä teemoista. Koulutuksessa paneuduttiin siihen, mitä kuntouttava työtoiminta tarkoittaa yhdistyksen näkökulmasta – mihin se velvoittaa ja toisaalta, mitä hyötyä siitä on. Lue lisää koulutuksesta tästä.


Kaiku-hanke järjesti yhteistyössä Joensuun kaupungin kanssa infotilaisuuden 7.9.2015 yhdistystoimijoille kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä Joensuussa vuonna 2016. Infotilaisuuden materiaali on luettavissa alla olevista linkeistä.

Kuntouttava työtoiminta yksityisenä sosiaalipalveluna
Perhepalvelupäällikkö Tuuli Ollila, Joensuun kaupunki

Joensuun kaupungin työllisyyspalvelut ja kuntouttava työtoiminta Joensuussa vuonna 2016
Työllisyyspäällikkö Tarja Husso, Joensuun kaupunki

Kaiku tukee yhdistyksiä
Projektipäällikkö Sanna Saastamoinen, Kaiku-hanke, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry