TARMO-hanke, KUMINA

Koulutukset yhdistyksille

Tarmo-hanke tarjoaa työllistymistä tukevaa toimintaa toteuttaville yhdistyksille mahdollisuuden kouluttautua palveluiden tuottamisessa tai mahdollisuuden kuvata oma työllisyystoimintansa. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa työllistymistä tukevia palveluita tarjoaisivat markkinoilla yritysten lisäksi myös yhdistykset tai niiden verkostot.

Tervetuloa mukaan Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:n TARMO-hankkeen järjestämään Palveluntuottajana eteenpäin! -koulutukseen.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää yhdistystoimijat siihen, mitä tarkoittaa yleishyödyllisen yhdistystoimijan lähteminen palveluntuottajaksi. Koulutuksen aikana osallistujat tuotteistavat 1-2 omaa työllistymistä tukevaa palveluaan. Koulutuksen aikana osallistujat saavat tietoa kilpailutusprosessista sekä siitä, miten rakennetaan kilpailukykyinen tarjous. Lisäksi koulutus antaa näkökulmia siihen, millaista yhteistyö eri työllisyystoimijoiden välillä voisi tulevaisuudessa olla palveluntuottamisen kentällä.

Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen yhdistystoimijoilla on suunnitelma siitä, miten ne tarjoavat palvelujaan markkinoille joko itsenäisesti tai osana verkostoa. Koulutuksen osallistujien on mahdollista osallistua lisäksi yhdistyskohtaiseen valmennukseen, joka tarjoaa tukea ja tietoa elinkeinotoimintaan lähtemiseen.

Sisältö

  1. Meistäkö palveluntuottaja? (1 pv)
  2. Kuinka tuotteistamme ja hinnoittelemme palvelun? (4 pv)
  3. Tuumasta toimeen ─ suunnitelman laatiminen yhdistyskohtaisesti (1 pv)
  4. Tekisimmekö yhteistyötä? ─ yhteistyön eri muodot (1 pv)
  5. Kuinka onnistumme kilpailutuksessa? (2 pv)
  6. Rohkeasti kohti tulevaa! – näin jatkamme eteenpäin (1 pv)

Tutustu koulutuksen tarkempaan sisältöön tästä.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu työllistymistä tukeville yhdistystoimijoille, jotka ovat kiinnostuneet myymään työllistymistä tukevia palveluita tulevaisuudessa.

Ajankohta ja kesto

Koulutus käynnistyy 28.5.2019 ja päättyy toukokuussa 2020. Koulutus muodostuu 10 koulutuskerrasta. Koulutuspäivien kesto on pääsääntöisesti klo 9-13.30. Koulutus järjestetään Joensuussa.

Hinta

Koulutus maksaa 300 euroa/ yhdistys. Samasta yhdistyksestä voi olla useampia osallistujia.

Miten mukaan?

Ilmoittautumiset ja lisätietoja Hilkka Pirhonen, hilkka.pirhonen@pksotu.fi, 050 472 7055. Koulutukseen on mahdollista tulla mukaan vielä elokuussa. Tietoa koulutuksesta voi mielellään levittää eteenpäin.

PS. Mikäli tämä koulutus ei vielä ole ajankohtainen yhdistyksellenne, niin käynnistämme loppusyksystä 2019 koulutuksen (3 krt), jonka tavoitteena on tukea yhdistyksiä kuvaamaan työllistymistä tukeva toiminta. Koulutus järjestetään kolmella eri seudulla samansisältöisenä. Koulutus on tarkoitettu yhdistyksille, jotka tukevat työllistymistä pienimuotoisesti ja eivät ole tällä hetkellä lähtemässä palveluntuottajaksi.

Lisätietoa: Hilkka Pirhonen p. 050 472 7055, hilkka.pirhonen@pksotu.fi tai Johanna Seppänen p. 050 467 0356 johanna.seppanen@pksotu.fi