Vuosi 2022 käynnistyy innostuneissa tunnelmissa

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys on saanut vuoden lopulla hyviä uutisia tulevan vuoden rahoitusten suhteen. Stean avustuspäätösehdotus oli lähes haetun mukainen. Yhdistykselle ehdotetaan myönnettäväksi yleisavustus (Ay) ja kohdennettu avustus (Ak), josta suurin osa delegoidaan alueellisille vastuutahoille ympäri Suomen Järjestöjen sotemuutostukeen. Yhdistykselle ehdotetaan myönnettäväksi myös Paikka auki -ohjelman kautta avustusta nuoren tai osatyökykyisen palkkaamiseen sekä avustusta uudelle kolmivuotiselle Kaksin, kohti kaksisuuntaista kotoutumista -hankkeelle.

Kuluvan vuoden aikana olemme valmistelleet työllisyyspoliittista hanketta Tuiketta, josta saimme myös myönteisen avustuspäätöksen. Tuikkeen tavoitteena on tukea osatyökykyisten ja maahanmuuttajien työelämäpolkuja sekä työelämän monimuotoisuutta maakunnassa.

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä MYR päätti viime viikolla rahoittaa Siun soten hakemaa ja hallinnoimaa ennaltaehkäisevän päihdetyön hanketta, jossa Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys on osatoteuttajana 0,5 htv resurssilla järjestöjen ja asukkaiden osallisuuden näkökulmasta.

Lisätietoja hankkeista päivitetään yhdistyksen verkkosivuille viimeistään virallisten rahoituspäätösten vahvistuttua vuoden 2022 alkupuolella.