Juuri valmistuneet kokemusosaajat antavat työttömyydelle ihmisen äänet ja ääriviivat

”Työttömyyttä kokemattomien ihmisten on vaikea ymmärtää, kuinka monin tavoin työttömyys vaikeuttaa yhteiskunnallista toimijuutta.”

Uudenlainen kokemustoiminnan koulutus sai päätöksen 1.12.2020 kun viisi Kokemusosaajaa valmistui kolme kuukautta kestäneestä pilottikoulutuksesta. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:n Tarmo-hankkeessa toteutettu koulutus tuo kokemusosaajien äänen mukaan sekä työllisyyspalvelujen asiakkaiden tueksi että ammattilaisten kanssa tehtävään kehittämistyöhön ja vaikuttamiskanaviin.

Kokemusosaajilla on valmiuksia toimia monissa eri rooleissa, niin asiakkaan vertaistukena kuin ammattilaisten mukana erilaisissa kehittämistehtävissä. Työttömyyteen liittyy edelleenkin monenlaisia negatiivisia asenteita ja ennakkoluuloja. Kokemusosaajien jakamat tarinat avaavat näkökulmia työttömyyteen ja antavat välineitä arjessa selviämiseen.

”Se, että työttömät otettaisiin mukaan kehittämään palveluja, se ei auta yksin työtöntä, vaan se auttaa koko yhteiskuntaa, kun saadaan sopivampia palveluja ja sitä kautta ihmiset voi paremmin ja säteilee sitä hyvinvointia ulospäin.”

Lisätietoja antaa:

Rekrytointiasiantuntija Leena Virratvuori, p. 050 4717962, leena.virratvuori@pksotu.fi