Asiointiavulle on ollut tarvetta

Soroppi ry:n ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen organisoimassa asiointiavussa tehtiin kevään aikana 125 kauppa- ja apteekkiasiointikäyntiä ja asiakkaita oli 35 eri puolilla Joensuun kantakaupunkia. Puheluita otettiin vastaan 176, joista 51 oli yleistä ohjausta ja neuvontaa.

Asiointiapu Joensuun kantakaupungin ikäihmisille käynnistettiin nopeasti poikkeustilan astuttua voimaan maaliskuussa. Asiointikäyntejä hoitivat yhdistysten työntekijät muiden töidensä ohessa.

Toukokuun kuluessa asiointikäyntien tarve on selvästi vähentynyt. Yhdistysten organisoima asiointiapu lakkautetaan ainakin toistaiseksi 1.6. alkaen, koska kohtaamispaikka Kansalaistalo avaa jälleen ovensa ja yhdistysten työntekijöiden muu työtilanne normalisoituu koronaan liittyvien rajoitusten purkautuessa.

Mikäli rajoituksia uudelleen tiukennetaan tulevaisuudessa, yhdistykset ovat valmiina reagoimaan tilanteeseen nopeastikin.

Asiointiapua on kuitenkin edelleen saatavilla sitä tarvitseville. Joensuun kaupunki auttaa yli 70-vuotiaita ja riskiryhmään kuuluvia avuntarvitsijoita. Yhteyttä voi ottaa arkisin klo 9-16 kaupungin korona-neuvontanumeroon p. 013 337 3000.