Salli ja Tarmo

Salli ja Tarmo -hahmot kuvittavat nykyään lähes kaikkea Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:n tiedotusmateriaalia.  Sallin, Tarmon ja muut Sotun materiaaleissa seikkailevat hahmot on luonut liperiläinen taiteilija Ninka Reittu-Kuurila.

Sosiaaliturvayhdistyksen väelle Sallista ja Tarmosta on tullut tärkeitä.  Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:n ilmeeseen hahmojen katsotaan sopivan hyvin, tuovan erottuvuutta ja vahvistavan identiteettiä toimijana.

Osallisuus-Salli on tuli maailmaan osaksi oSallisuushanke  Sallia. Vuosiin 2011-2015 ajoittunut hanke toimitti vuonna 2014 oSallisuuden jäljillä-kirjan, jonka kuvitukseksi tilattiin Salli-hahmo kumppaneineen ilmentämään erilaisia osallisuuteen liittyviä tilanteita ja teemoja. Siitä lähtien Salli on ollut merkittävänä osana Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen kuvitusmaailmaa. Ajan mittaan Salli on jatkanut seikkailujaan monenlaisissa kuvissa ja ympäristöissä.

Koska Salli on hahmona niin pidetty, tuumittiin että myös Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen työllisyystoimijat tarvitsevat kuvituksiinsa oman hahmon. Työllisyys-Tarmo on komeine viiksineen kuvittamassa erityisesti Kaiku- ja Kajo-materiaaleja.

Tarmon ja Sallin lisäksi Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen materiaaleissa vilisee myös muita persoonallisia piirroshahmoja. Sallin ja Tarmon maailmaan mahtuu monenlaista kulkijaa, ja kaikki pääsevät osallisiksi pieniin seikkailuihin.

Sallin, Tarmon ja ystävien alkuperäispiirrokset koristavat Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:n toimiston seiniä. Värikkään porukan seikkailut tuovat työntekijöille ja vierailijoille iloa päivittäin.

Salli, Tarmo &kaverit