Monikulttuurisuustyö

Yhdistyksen monikulttuurisuus ja maahanmuuttajia enemmän toimintaan:

  • Piirijärjestöt ja yhdistysten yhteenliittymät ja yhteistyöringit:

Järjestämme aiheesta koulutuksia, neuvontaa ja tiedotusta sekä kehittämisseminaareja ja työpajoja. Voimme tuoda oman esim. piirijärjestöjen järjestämiin koulutuspäiviin monikulttuurisuus-työpajan.

  • Yhdistykset:

Voimme käydä esim. yhdistyksen tilaisuuksissa kertomassa ja keskusteluttamassa maahanmuuttajien paremmasta osallistumisesta yhdistyksen toimintaan ja kehittämässä yhdistyksen toimintaa.

  • Maahanmuuttajat:

Kun tarvitset yhdistystoimintaan lisätietoa tai neuvoja, voit kysyä neuvoa. Se voi olla hyvä esim, jos olet menossa yhdistyksen hallitukseen, puheenjohtajaksi tai muuten sinulla on mahdollisuus suurempaan rooliin yhdistyksessä.

 

Verkostotyö: Pohjois-Karjalan järjestöjen monikulttuurisuusverkosto MOVEn koordinaatio, Lieksan maahanmuuttajatoimijoiden tapaamiset, Suomen monikulttuurikeskukset ry.

Vaikuttamistyö: Maahanmuuttajien äänen vahvistaminen maahanmuuttajia koskevassa suunnittelussa, järjestöjen edustaminen monikulttuurisuusasioiden työryhmissä, neuvottelukunnissa yms., sekä aloitteellisuus paikallisessa, maakunnallisessa ja valtakunnallisessa ohjelmatyössä.

Rasismin vastainen työ: Joensuun rasismin vastainen työryhmä ja Itä-Suomen Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO.

Joensuun Global Clinic: Joensuun paperittomien verkoston koordinaatio. Joensuun Global Clinic, terveyspalveluita paperittomille ja paperittomien kaltaisille, asiakaspuhelin 046 5900 186, sähköposti globalclinicjoensuu@gmail.com.

 

Monikulttuurisen järjestötoiminnan kehittäjä  Ville Elonheimo

p. 045 116 2060, etunimi.sukunimi@pksotu.fi.

Villen työpiste on Maahanmuuttajatyön keskus Silta, Koulukatu 24 B, katutaso, Joensuu.

Lisätietoja Moni-Jake-hankkeesta


KAIKU-hanke turvapaikanhakijoille ja oleskeluluvan saaneille

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen hallinnoima ESR-rahoitteinen KAIKU-hanke tukee turvapaikanhakijoita ja oleskeluluvan saaneita työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä ja avaa heille reittejä suomalaiseen työelämään. Hanke tarjoaa työhönvalmennusta, mahdollisuuksia kokeilla työskentelyä erilaisissa työyhteisöissä sekä tilaisuuksia tavata alueen työnantajia. Hankkeessa järjestetään myös infotilaisuuksia työllistymiseen ja yrittäjyyteen liittyvistä asioista Suomessa. Hankkeen työhönvalmentaja ja kotovalmentaja tekevät yhteistyötä alueen työnantajien kanssa sekä ohjaavat työnantajia maahan muuttaneiden rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

KAIKU-hankkeen yhteystiedot:

Aino Harinen, työhönvalmentaja
p. 050 593 3983
etunimi.sukunimi@pksotu.fi

Mustafa Kamil, kotovalmentaja
p. 046 945 2885
safi@pksotu.fi

Osoite: Maahanmuuttajatyön keskus Silta, Koulukatu 24 B, katutaso, Joensuu

Facebook: www.facebook.com/kaikuprojekti

Lisätietoja Kaiku-hankkeesta