Koulutuksia yhdistyksille

KAJO-keskus ja KAIKU-hanke järjestävät koulutuksia yhdistyksille työnantajana toimimiseen ja työntekijän ohjaamiseen liittyen.

 

Yhdistystoimijoille on tarjolla ohjaukseen liittyvä koulutussarja

RATKAISUKESKEISYYDEN KÄYTÄNTÖJÄ  keväällä 2018

Ratkaisukeskeisyyden käytäntöjä -koulutussarjan tavoitteena on tarjota ratkaisukeskeisiä työkaluja työttömiä kohtaavien yhdistystoimijoiden käyttöön ihmisten työllistymisen tukemiseksi. Kaikki neljä koulutusta rakentuvat asiaan johdattavasta luento-osuudesta, menetelmäharjoitusosiosta sekä ohjatusta pienryhmätyöskentelystä. Voit osallistua joko koko koulutussarjaan tai yksittäisiin koulutuksiin. Koulutukset järjestetään klo 9-12:30 perjantaisin 23.3, 20.4 ja 18.5. sekä tiistaina 12.6.

Koulutukset on suunnattu yhdistystoimijoille, jotka tarjoavat kuntouttavan työtoiminnan työtehtäviä tai työkokeilupaikkoja, työllistävät palkkatuella tai muuten tukevat työttömiä työllistymisessä. Mikäli koulutusryhmässä on tilaa, koulutukseen voivat ilmoittautua myös muiden organisaatioiden työllistymisen tukemisen parissa työskentelevät. Koulutusryhmän koko on max. 27 hlöä.

Koulutukset ovat maksuttomia ja ne järjestetään Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAIKU- ja KAJO-keskus -hankkeiden sekä Joensuun kaupungin Joensuun KAKE2.0- hankkeen yhteistyönä.

Tarkempi koulutusohjelma.

Ilmoittautumiset alla olevasta linkistä viimeistään viikkoa ennen kutakin koulutuspäivää

https://www.webropolsurveys.com/S/6E521740B038FE7D.par

_____________________________________________________________________________

KEHITY TYÖNANTAJANA -koulutus

Ti 20.2.2018 klo 17-19, kokoustila Sorina, Siltakatu 20A11

Koulutuksen teemat: onnistu rekrytoinnissa, perehdy työsopimuksen erityiskysymyksiin, tunnista työnantajan oikeudet ja velvollisuudet sekä mahdollista työntekijän ammatillinen kehittyminen

Ohjelma

Koulutus on suunnattu palkkatuella työllistäville yhdistyksille mutta siitä voivat hyötyä myös muut työnantajina toimivat yhdistykset.

Ilmoittautuminen sekä tiedot erityisruokavalioista Johanna Seppäselle ke 14.2.2018 mennessä  050 467 0356 tai johanna.seppanen@pksotu.fi.

Koulutuksen järjestää Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAJO-keskus-hanke ja se on maksuton.

_____________________________________________________

JÄRJESTÖJEN TULEVAISUUS TYÖLLISTÄJINÄ, vaikuta vastaamalla 15.9. mennessä

Maakuntauudistuksen valmistelu on käynnissä ja uusi maakunta aloittaa toimintansa 2020 alussa. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys on aloittanut hankesuunnittelun ja hankkeen yhtenä tarkoituksena on tukea järjestöjen työllisyystoimintaa valmistautumaan maakuntauudistuksen tuomiin muutoksiin.

Vastaamalla alla olevasta linkistä lyhyeen kyselyyn 15.9. mennessä, voit olla vaikuttamassa valmisteilla olevaan hankkeeseen oman järjestösi näkökulmasta

https://www.webropolsurveys.com/S/D363B05DF7FE801B.par

Lisätietoja:
Johanna Seppänen 050 467 0356, johanna.seppanen@pksotu.fi
Sanna Saastamoinen 050 344 2765, sanna.saastamoinen@pksotu.fi

_____________________________________________________

Järjestöt, työllisyys ja maakuntauudistus to 10.8.2017

Aineisto

Teemasta alusti Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ylijohtaja Ritva Saarelainen, joka on tiiviisti mukana työllisyyteen liittyvän uudistuksen valmistelussa.

Tilaisuuteen osallistui yli 40 työllisyyden parissa työskentelevää ammattilaista ympäri maakuntaa, niin järjestöistä kuin myös kunnista ja te-hallinnosta. Tilaisuudessa pohdittiin yhdessä, miten järjestöt voivat olla mukana tarjoamassa kuntouttavan työtoiminnan tehtäviä, työkokeilupaikkoja, palkkatuettua työtä ja oppimisympäristöjä ammatilliseen opiskeluun myös vuoden 2020 maakuntauudistuksen jälkeen.

Tilaisuuden järjestivät Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen KAJO-keskus- ja KAIKU-hankkeet.

_____________________________________________________

KEHITY TYÖNANTAJANA -koulutus

Ti 29.8.2017 klo 17-19 Kitee, Koulukeskus Ilmarisen kabinetti

Ohjelma

Ilmoittautumisisa pyydetään 21.8. mennessä johanna.seppanen@pksotu.fi

________________________________________________________

AJANKOHTAISTA PALKKATUESTA JA KUNTOUTTAVASTA TYÖTOIMINNASTA

Ti 14.2.2017 klo 8:30-10:30, Ortodoksinen kulttuurikeskus, yläsali, Kauppakatu 44, Joensuu

Tilaisuudessa kuullaan palkkatukeen ja työkokeiluun liittyvistä lakimuutoksista sekä muutoksista kuntouttavan työtoiminnan järjestämisessä yhdistyksissä Joensuun osalta.

Ohjelma tässä.

Ilmoittautumisia pyydetään 8.2. mennessä johanna.seppanen@pksotu.fi

__________________________________________________________________

Aiemmin järjestettyjen koulutusten materiaalipankki