Järjestöjen monikulttuurisuus

Yhdistyksen monikulttuurisuus ja maahanmuuttajia enemmän toimintaan:

  • Piirijärjestöt ja yhdistysten yhteenliittymät ja yhteistyöringit:

Järjestämme aiheesta koulutuksia, neuvontaa ja tiedotusta sekä kehittämisseminaareja ja työpajoja. Voimme tuoda oman esim. piirijärjestöjen järjestämiin koulutuspäiviin monikulttuurisuus-työpajan.

  • Yhdistykset:

Voimme käydä esim. yhdistyksen tilaisuuksissa kertomassa ja keskusteluttamassa maahanmuuttajien paremmasta osallistumisesta yhdistyksen toimintaan ja kehittämässä yhdistyksen toimintaa.

  • Maahanmuuttajat:

Kun tarvitset yhdistystoimintaan lisätietoa tai neuvoja, voit kysyä neuvoa. Se voi olla hyvä esim, jos olet menossa yhdistyksen hallitukseen, puheenjohtajaksi tai muuten sinulla on mahdollisuus suurempaan rooliin yhdistyksessä.

Verkostotyö: Pohjois-Karjalan järjestöjen monikulttuurisuusverkosto MOVEn koordinaatio, Lieksan maahanmuuttajatoimijoiden tapaamiset, Suomen monikulttuurikeskukset ry.

Vaikuttamistyö: Maahanmuuttajien äänen vahvistaminen maahanmuuttajia koskevassa suunnittelussa, järjestöjen edustaminen monikulttuurisuusasioiden työryhmissä, neuvottelukunnissa yms., sekä aloitteellisuus paikallisessa, maakunnallisessa ja valtakunnallisessa ohjelmatyössä.

Rasismin vastainen työ: Joensuun rasismin vastainen työryhmä ja Itä-Suomen Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO.

Joensuun Global Clinic: Joensuun paperittomien verkoston koordinaatio. Joensuun Global Clinic, terveyspalveluita paperittomille ja paperittomien kaltaisille, asiakaspuhelin 046 5900 186, sähköposti globalclinicjoensuu@gmail.com.

Monikulttuurisen järjestötoiminnan kehittäjä Ville Elonheimo, p. 045 116 2060, etunimi.sukunimi@pksotu.fi.

Villen työpiste on Maahanmuuttajatyön keskus Silta, Koulukatu 24 B, katutaso, Joensuu.