JAKE-hanke

JAKE – Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanke on Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen ja Pohjois-Karjalan Kylien kumppanuushanke, jolla tähdätään terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen järjestö- ja kansalaistoiminnassa. JAKE-hanke toimii Itä-Suomessa (Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo ja Etelä-Savo) vuosina 2013 – 2017, hanketta rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

Moni-JAKE on Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen toteuttama osuus JAKE-hankkeesta. Moni-JAKEssa kehitämme monikulttuurisuutta ja vapaaehtoistoimintaa järjestöissä:

Vapaaehtoistoiminnan osiossa toimimme Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANEn yhteydessä valmistelijana ja osatoteuttajana järjestöjen yhdessä sopimille toimille vapaaehtoistoiminnan ja kansalaistoiminnan kehittämiseksi. Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkostossa teemme yhdessä vapaaehtoistoimintaa näkyväksi ja tunnetuksi, järjestämme vapaaehtoistoiminnan infoja ja tilaisuuksia sekä esittelemme vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia.

Monikulttuurisuusosiossa koordinoimme järjestöjen monikulttuurisuusverkostoja Pohjois-Karjalassa, koulutamme ja neuvomme järjestöjä monikulttuuristamaan toimintaansa, teemme rasismin vastaista työtä ja pidämme järjestöjen ääntä maahanmuuttaja-alan suunnitteluissa.

JAKE-hankkeen yhteisiä kehittämisasioita ovat Pohjois-Karjalan järjestökysely, Yhdistyshuoltamon valmistelu, eri paikkakunnilla pidettävät Hyvinvointihytinät, järjestötoimijoille suunnatut yhteiset verkosto- ja koulutuspäivät sekä muu pohjoiskarjalaisia yhdistyksiä hyödyttävä kehittämistyö.

JAKE-hankkeen sivut ovat www.jake-hanke.fi.

 

JAKE-hanke kokonaisuus